Open Innovation Forum 2016:

Teknologia mullistaa maailman Lue lisää »

Skolkovo

- panostus Start Up -yrityksiin ja innovaatioihin Lue lisää »

IBM Einstein Healthcare:

Teknologia mullistaa terveydenhuollon Lue lisää »

 

Finnvera toiveikas investointien viriämiselle

Finnvera toiveikas investointien viriämiselle

Eteläsavolaiset yritykset ovat taloudellisesti vahvoja ja osaavat sopeuttaa toimintaansa, uskoo Finnveran aluejohtaja Jukka-Pekka Jordan.  Finnveran rahoituksen ennätysvuoden 2011 jälkeen on vuoden 2012 alussa ollut havaittavissa rahoituskysynnässä hienoista rekyyliä, mutta vastaavasti maakunnassa on vireillä runsaasti erittäin positiivisia investointihankkeita, Jordan vakuuttaa.

Viime vuoden lopun alueen metalliteollisuuden isoille vientikaupoille on toivottava keväällä jatkoa, koska vientikohdemaista mm. Ruotsilla ja Norjalla on hyvä tilanne, Jordan painottaa.

Uskon, ettei uusia elvyttäviä toimia valtion taholta tarvita nyt kun suhdannelainoitusta yritysten käyttöpääomaan on jatkettu vuoden 2012 loppuun, Jordan toteaa. Edessämme on hitaan kasvun kausi, korjaus- ja perusparannusinvestointeja tehdään koko ajan tasaisesti, mutta me tarvitsemme pieniä sysäyksiä uusinvestointien buumin käynnistämiseksi maakunnassa, Jordan ennakoi.

Maakunnan vahvuuksiin on panostettava

– Odotan bioenergiasta erästä maakunnan tulevaisuuden veturitoimialaa, Jordan ennakoi. – Maakunnan energiatasapaino on paras koko Suomessa ja hankkeet jätteiden hyödyntämiseen, biovoimakattiloiden, ja uusien bioenergiajalosteiden tuotannon kehittämiseksi ovat meille mielenkiintoisessa vaiheessa, Jordan valottaa.

– Matkailu on myös tärkeä veturi maakunnassa ja erottaa meitä kilpailijoista. Kulttuurimatkakohteet, kuten esim. Mikkelin musiikkijuhlat, Savonlinnan oopperajuhlat ja Taidekeskukset Salmela ja Retretti ovat tärkeitä maakuntaa ilmentäviä matkailutuotteita. Tapahtumia ja elämystuotteita tulee kehittää edelleen ja Saimaasta tulee tehdä vähintään vastaava brändi kuin Lapista. Kaiken kaikkiaan maakuntaa tulisi myydä yhdessä, Jordan painottaa.

Maakunnan yrityksille kasvumahdollisuuksia Venäjältä

– Venäjän kiinnostavuus ja vastuut ovat kasvussa myös rahoittajan näkövinkkelistä. Olemme ennakoineet tätä avaamalla edustuston Pietarissa ja nyt kevään aikana aloittaa edustaja myös Moskovassa, Jordan selventää.

– Vientikauppaan on tuotu uusia rahoitusmalleja ja –tuotteita  nimenomaan PK-yritysten tarpeeseen. Jos oma kilpailukyky on kunnossa ja toiminta kustannustehokasta patistan hakemaan kasvua vientimarkkinoilta ja luontevin suunta sille on monella toimialalla juuri Venäjä, Jordan summaa maakunnan mahdollisuuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*