Open Innovation Forum 2016:

Teknologia mullistaa maailman Lue lisää »

Skolkovo

- panostus Start Up -yrityksiin ja innovaatioihin Lue lisää »

IBM Einstein Healthcare:

Teknologia mullistaa terveydenhuollon Lue lisää »

 

Uusi teknologia muokkaa terveydenhuoltoa

IBMeinsteinHealthcare

Lähitulevaisuudessa digitalisaatio mullistaa henkilökohtaisen terveydenhuollon. Pilveen tallentavat tiedonkerääjät huolehtivat älysovellusten kautta, jos sairauksien raja-arvot lähestyvät tai tarvitaan lisää joitain entsyymiä tai vitamiinia. Kysymys on ennakointimenetelmästä, joka ottaa huomioon pitkäaikaisen tiedon henkilökohtaisesta terveydestä, sen perintötekijöistä ja kehittymisestä. IBM tuo sovelluksensa ensimmäisenä markkinoille kahden vuoden sisällä.

Tuotekehitystä jo kolme vuotta

– Tällä hetkellä pystymme relevantisti seuraamaan seitsemän vaarallisen sairauden raja-arvoja ja antaa ohjaavaa ennakkotietoa niiden riskitason noususta tai kehittymisestä, IBM:n Itä-Euroopan ja Aasian johtava terveydenhuollon teknologia-asiantuntija Michael Wirth kertoo.

– Olemme kolmen vuoden ajan kehittäneet sovellusta ymmärtämään asiakkaan henkilökohtaisia ominaisuuksia, elämänlaatua ja life style –tekijöiden vaikutusta. Sovellus oppii ajan kanssa ymmärtämään asiakkaan terveyteen vaikuttavia tekijöitä ja suodattamaan oikeanlaista tietoa kehon ja elimistön reagoimisesta eri asioihin, Wirth analysoi.

– Meillä tietoa kehosta kerää älyranneke ja kaikki muut testi- ja laboratoriotulokset tallennetaan terveyssovellukseen. Big data on auttanut meitä ymmärtämään ihmisen elimistön yllättävääkin reagointia mm. ravinnon, liikunnan ja stressin ärsykkeisiin, Wirth kuvailee.

Olet oman terveytesi seppä

Vaikka oma perimä eli geenitieto pystytään jo hyödyntämään tässä tulevaisuuden terveydenhuoltosovelluksessa, vasta kliinisen ja ympäristötiedon yhdistäminen kokonaisuuteen auttaa tekemään oikea-aikaisia ja oikeanlaisia toimenpiteitä terveyden ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Myös eri menetelmien vaikuttavuudesta kerätään sovellukseen tietoa, joka tehostaa toimenpiteiden täsmävaikutuksia. Kaiken kaikkiaan entistä enemmän jokainen pystyy itse huolehtimaan terveydestään ja vaikuttamaan oman terveytensä tilaan ja kehittymiseen. Ennakoitavissa on, että keski-ikä tulee entisestään kasvamaan sovellusten oppiessa lisää ihmisen kokonaishyvinvoinnista.