Open Innovation Forum 2016:

Teknologia mullistaa maailman Lue lisää »

Skolkovo

- panostus Start Up -yrityksiin ja innovaatioihin Lue lisää »

IBM Einstein Healthcare:

Teknologia mullistaa terveydenhuollon Lue lisää »

 

Teknologiainnovaatioiden ja startupien rynnistys

OpenInnovationForum

Venäjän tärkein uusien innovaatioiden ja teknologioiden esittely Open Innovation Forum marssitti vierailijoiden ihmeteltäväksi Moskovassa todella luovia ja pitkälle kehitettyjä uusia innovaatioita, joista monet ovat start up -yritysten kehittämiä. Venäjän panostukset innovaatioihin ja koulutukseen näkyvät tuotteiden viimeistelyssä ja teknisessä kehittyneisyydessä. Insinööritaidon on viety uudelle tasolle.

Laaja kattaus teknisiä riemuvoittoja

Innovation Forum esitteli viiden päivän aikana uutuuksia yhtä monella teemalla. Tuottavuus, asuminen, terveys, koulutus ja viihde tarjosivat kävijöille niin tietoa ko. alojen tulevaisuuden kehityssuunnista kuin lanseerausvalmiita tuotteita, joista monet saivat näyttelyssä ensiesittelynsä maailmassa. Tuottavuuden innovaatioissa oli paneuduttu automatiikkaan ja robotiikkaan, tutkittu uusien materiaalien hyödyntämistä, 3D -tulostuksen uusia mahdollisuuksia, oppivaa keinoälyä ja uusinta digitaaliteknologiaa. Asumisen päivänä keskityttiin ratkaisuihin, joiden avulla kaupungeista jalostuu teknologisia hubeja, jotka erikoistuvat ja löytävät oman erikoisroolinsa sekä koostumuksensa. Samalla esiteltiin esimerkkejä, miten uusia teknologioista hyödyntämällä kaupungit voivat menestyä hyödyntäen uudenlaisia logistiikkaratkaisuilla ja uuden sukupolven sosiaalisilla verkkoratkaisuilla. Terveys mullisti eniten Forum-kävijän maailmaa. Tulossa on niin paljon uutta teknologiaa ja uusia sovelluksia, että sote-alueiden miettiminen tuntuu kovin jälkijättöiseltä. Myös koulutus muuttuu huimasti. Tiedon aivan uudenlainen hyödyntäminen, persoonallinen life style, filosofiat, yritysten ja yliopistojen välinen yhteistyö tuovat huimia uusia mahdollisuuksia personoida koulutusta täysin asiakkaan tai yrityksen tarpeisiin sopiviksi. Viihdealan yhdistyy vastaavasti entistä enemmän uusiin medioihin. Työn, koulutuksen ja vapaa-ajan fuusio tuo digitaaliset rentoutumismahdollisuudet aivan uuteen valoon.
Rupla alhaalla – innovaatiot ylhäällä

Venäjä on haistanut mahdollisuutensa ja vankasta insinööriosaamisesta tunnettu Venäjä on modifioinut, yhteistyössä globaalien teknologiajättien ja kiinalaisrahoittajien kanssa, toimivia prosesseja, jotka jalostaa niin kansainvälisille startup -yrityksille kuin globaaleille megayhtiöille tulevaisuuden teknologiaa, joilla on maailmanlaajuiset markkinat. Moskovan Open Innovation Forum on tapahtuma, jota kannattaa seurata ja jossa kannattaa vierailla. Monet pk-yritykset löytävät itselleen messuilta uutta liiketoimintaa sekä uusia liikekumppaneita. Tämän vuoden Forumin kaupallisia hittejä olivat ajoneuvojen uudenlaiset turvajärjestelmät ja lentävä mopo, jolla ruuhkat voi ylittää viiden metrin korkeudelta. Alhainen rupla ja teknillisen korkeakoulujen korkea taso kiinnostavat ulkomaisia tuotekehittäjiä ja halpa ruplan kurssi tekee tuotekehitystyöstä kustannustehokasta.

 

_____________________
Teksti ja kuvat: Arto Tolvanen