Open Innovation Forum 2016:

Teknologia mullistaa maailman Lue lisää »

Skolkovo

- panostus Start Up -yrityksiin ja innovaatioihin Lue lisää »

IBM Einstein Healthcare:

Teknologia mullistaa terveydenhuollon Lue lisää »

 

Musiikkijuhlat elävöittää koko Mikkelin seutua

musiikkijuhlat

Mikkeliin kokoontuu heinäkuun alussa jälleen joukko huippumuusikoita, kun Mikkelin Musiikkijuhlat käynnistyvät 4. heinäkuuta. Juhlat ovat mahdollisuus myös paikallisille yrityksille, muistuttaa hallintojohtaja Jari Hokkanen.

Tänä vuonna Mikkelin Musiikkijuhlien ohjelma on tiivistetty neljään päivään. Sinä aikana kuullaan kaikkiaan kahdeksan konserttia ja pelataan juhlien ohjelmaan perinteisesti kuulunut jalkapallo-ottelu. Konserttien musiikillinen pääpaino on juhlavuoden säveltäjien Jean Sibeliuksen ja Pjotr Tsaikovskin tuotannossa. Sibeliuksen syntymästä on tänä vuonna kulunut 150 vuotta ja Tsaikovskin syntymästä 175 vuotta.

Juhlat käynnistyvät lauantai-iltapäivänä Mikkelin kaupunginorkesterin konsertilla, jossa kuullaan kaksi Sibeliuksen teosta.
Lauantain iltakonsertissa kuullaan Sibeliuksen ohella Tsaikovskia, jonka Pianokonserton nro 1 esittää uunituore Tsaikovski-pianokilpailun voittaja.
Valeri Gergijev tuo tänä vuonna Tsaikovski-kilpailun voittajia Mikkeliin. Kansainvälinen musiikkikilpailu järjestetään joka 4. vuosi ja tänä vuonna ne huipentuvat 3. heinäkuuta juhlagaalaan Pietarissa. Mikkeliläiset pääsevät siis kuulemaan ensimmäisten joukossa musiikkimaailman tulevia tähtiä.
Musiikkijuhlien päätöskonsertissa solistina on vasta 14-vuotias Aleksander Malofejev, joka viime vuonna voitti nuorten muusikoiden Tsaikovski-kilpailun ensimmäisen palkinnon ja kultamitalin.

Aikaisemmista vuosista poiketen maanantaina ja tiistain päiväkonsertit alkavat jo klo 12. Kamarimusiikkisalin konserteissa esiintyvät Mariinski-teatterin orkesterin omat solistit.
– Näiden konserttien liput ovat edullisia, ne ovat hinnaltaan vain 22,50 euroa  ja niihin on vielä hyvin tilaa, Hokkanen muistuttaa.
Ahkerat talkoolaiset

Musiikkijuhlien lipunmyynti on käynnistynyt Jari Hokkasen mukaan hyvin. Sunnuntai-illan konserttia lukuun ottamatta kaikkiin konsertteihin on vielä tilaa.
– Tämä on tarkan euron touhua, mutta taseemme on kunnossa ja kulupuoli on tarkassa valvonnassa. Toimintamme perustuu pitkälti hyvän ja pitkäaikaisen talkooväen ahkeraan työhön. Useat talkoolaiset ovat olleet mukana alusta alkaen, he tekevät tätä rakkaudesta musiikkiin ja vuosien myötä heistä on kehittynyt omissa töissään ammattilaisen veroisia, Jari Hokkanen kehuu.

Isot pisteet hän antaa myös Mariinski-teatterin väelle, jonka toiminta on nykyään hyvin organisoitua.
– Asiat toimivat sovitusti, rutiini on tiukkaa ja aikatauluissa pysytään. Porukka tulee tänne mielellään, heille tämä on erilainen ja mieluinen kokemus verrattuna maailman metropoleihin.

Mikkeliläisten yritysten ja muiden toimijoiden kanssa Jari Hokkanen olisi valmis lisäämään yhteistyötä.
– Musiikkijuhlien aikana koko Mikkelin voisi nostattaa juhlatunnelmaa. Kaupat voisivat jakaa juhlien julisteita, juhlavieraille voisi kohdentaa erityisiä juhlatarjouksia ja juhlat voisivat aikaisempaa enemmän muutenkin näkyä katukuvassa, Hokkanen ehdottaa.
– Kaupungin imagon kannaltakin olisi hyvä, että näkyvyyttä olisi mahdollisimman paljon. Kauppojen myyntiin tämä antaisi myös hyvän lisän.
Hokkanen ehdottaakin yhteisen ideariihen käynnistämistä mikkeliläisten yrittäjien ja alueen tapahtumajärjestäjien kesken.
– Kaupunki tarvitsee monenlaisia tapahtumia ja yhteistyön syventäminen hyödyttäisi kaikkia

 

_______________________
Teksti Tiina Toivakka | Kuva Tiina Toivakka ja Mikkelin Musiikkijuhla