Open Innovation Forum 2016:

Teknologia mullistaa maailman Lue lisää »

Skolkovo

- panostus Start Up -yrityksiin ja innovaatioihin Lue lisää »

IBM Einstein Healthcare:

Teknologia mullistaa terveydenhuollon Lue lisää »

 

Kesälle tapahtumarikas startti

kesanavaus

Lauantaina 6.6. julistetaan Suomen kesä virallisesti avatuksi Savonlinnan torilla ja satama-alueella. Tapahtumatarjontaa on runsaasti kaiken ikäisille koko päivän ja illan ajan useammassa tapahtumapisteessä. Monipuolisen tapahtumien ja konsertin lisäksi kauppaliikkeet ovat lähteneet aktiivisesti mukaan ja tarjoavat asiakkaille koko joukon tuotteita, jotka on kesän avauksen kunniaksi alennettu 24:llä prosentilla, eli ns. paikalliseen, ‘Savonlinna tax free’ –hintaan.

Sakke ry ja Savonlinnan Seudun Matkailu promoottoreina

– Kesän avauksesta tehdään jokavuotinen tapahtuma, jota markkinoidaan koko Kaakkois-Suomeen, Sakke ry:n kyläpäällikkö Olli Österlund linjaa.
– On ollut todella mieltä lämmittävää, kuinka hyvin tapahtumatarjontamme on otettu kaupan ja myös matkailuyritysten leirissä vastaan, Österlund iloitsee.
– Kun yhteistyö toimii ja eri tahot, Oopperajuhlat mukaan lukien, on kehitystyössä mukana, voimme saada kaupunkiimme persoonallisia tapahtumia, jossa sekä matkailijat ja paikalliset asukkaat voivat yhdistää vaikkapa luonto- ja ostosmatkailun, Olli Österlund pohtii.

– Meillä on valttikortteina Suomen ystävällisin palvelu ja iso joukko paikallista persoonallista kulttuuritarjontaa, aina ruokakulttuurista taiteisiin saakka, Österlund erittelee tapahtumien sisältöjä. Kaikkiaan Österlund on suunnitellut tiimeineen neljän vuosittain toistuvan tapahtuman sarjaa, joista yksi sijoittuu syksyyn, yksi joulun aikaan ja yksi talvelle.

Suomen kaunein kaupunkikeskusta

Savonlinnaa ja sen tapahtumia markkinoidaan kattoteemalla Suomen kaunein kaupunkikeskusta.
– Kun World Street Journal listasi Saimaan viiden hienoimman järvialueen joukkoon maailmassa, on mielestämme perusteltua nostaa Savonlinna Saimaan helmenä ja keskuspaikkana, ainutlaatuisine miljöineen ja lämminhenkisine kaupunkilaisineen Suomen kauneimpien asioiden joukkoon, Olli Österlund perustelee.
– Savonlinnan on kesä-Suomen ehdoton pääkaupunki ja Kesän avaus on tapahtuma, jolla on eväät kasvaa oikeaksi kansalliseksi kesäkarnevaaliksi, Olli Österlund tietää.  Lisäksi uudet persoonalliset tapahtumat täydentävät hienosti kaupungin ainutlaatuisia elementtejä Olavinlinnaa, Punkaharjua, Kerimäen kirkkoa ja Oopperajuhlia.