Open Innovation Forum 2016:

Teknologia mullistaa maailman Lue lisää »

Skolkovo

- panostus Start Up -yrityksiin ja innovaatioihin Lue lisää »

IBM Einstein Healthcare:

Teknologia mullistaa terveydenhuollon Lue lisää »

 

Kategoria-arkisto: Koeajot

Jopas on Mese muuttunut!

mese

Mercedes-Benzin tänä vuonna markkinoille tuoma 4. sukupolven C-sarja on monella tapaa täysin mullistava. Vanha mielikuva 124-korimallisen ’urakoitsijamallin Mersusta’ on tipotiessään, kun saksalaismerkki taluttaa koeajettavaksi upeasti muotoillun, ketterän, urheilullisen, huipputeknologia runsaasti sisältävän premium-auton, jonka ajettavuus on nostettu täysin uudelle tasolle. Istu kyytiin ja tule mukaan testaaman uutta C-mallin Avantgardea, sen 2.2 litraista automaattivaihteista BlueTec-dieseliä.

TT testaa: Lisää virtaa autoiluun

auris

Auris on ensimmäinen perheautoluokan täyshybridi, eli auto, joka kulkee myös pelkällä sähköllä. Ensimmäinen hybridi, joka on modifioitu jo myynnissä olevan automallin koriin.

Toyotan mukaan Auris Hybrid sopii ihmisille, jotka haluavat ajaa hybridillä, mutta eivät halua pitää siitä meteliä. Auris on valmistettu Euroopassa ja suunniteltu nimenomaan meille eurooppalaisille. Suomessa valtio ei vielä kannusta veroeduilla erityisesti hybridiautoja, silti Auris kilpailee hinnaltaan vastaavan kokoisten dieselautojen kanssa. Lisäksi kun Aurisin akkuja ei voi ladata verkkovirralla, saavutetaan kustannusetua, kun käyttövoimaveroa ei tarvitse maksaa.

TT Testaa: Teknologia edellä passeliksi yritysautoksi

passat

VW Passatin nyt jo seitsemännen sukupolven malliversio on saatavilla bensa-, diesel- , maakaasu- ja multifuel-versiona, joka Passatin tapauksessa tarkoittaa E85-etanolia. VAG-konsernin Passatin saa nyt myös uutena 4-vetoisena Alltrack-versiona. Muunneltavuus ja ajomukavuus ovat kasvaneet vuosien varrella, mutta huomattava on myös turvallisuuden roima kehitys. Passatin käyttäytyminen ääritilanteissa on todella rauhallista. Miellyttävä DSG-vaihteisto, sekä innovatiivisen teknologian tuomat huomattavat käyttöedut tekevät Passatista halutun kumppanin yritysautoluokkaan. Kun koeajoautona olleen Variant-version tavaratila on vielä jättimäistä kokoluokkaa (603 – 1731 litraa), ovat perustelut tämän, alun perin  jo 1973 markkinoille tulleen ja pasaatituulen mukaan nimetyn, pitkäkestoisen automallin valinnalle lähes ylikäymättömiä.

TT testaa: Johtotähti muovaa yritysautojen suosikkilistaa

mersu

Autoveron muutos kohteli Mersun, tai saksalaisella täsmällisyydellä Mercedes-Benz:in, vähäpäästöisiä moottoreita hyvin ja premium-tason yritysautona tunnetun MB:n ostetuimmat mallit nousevat kohisten yritysautolistalla, jo kilpailukykyisen hintatasonsa ansiosta. Uusi A-sarja ajaa Suomen markkinoille syksyllä ja GLK-maasturin uudistettu painos kesällä. Taloudentekijöiden testiryhmä sai Pääsiäiseksi alleen uunituoreen, 7-portaisella automaattilaatikolla varustetun, MB:n 200CDi:n, sen Avantgarde Premium Business –dieselversion. C-sarja on aina ollut tunnettu ajomukavuudestaan. Uusi C-sarja tarjoaa lisäksi urheilullista ilmettä sekä toimivia teknisiä yksityiskohtia. Mersun uudet bensiinimoottorit tulevat markkinoille ensi kesänä, joten gentlemen, start your engines!

TT testaa: Astetta kovempi yritysmaasturi

Volvo_XC_60

Taloudentekijöiden Top Gear –testiryhmä avasi yritysautojen talvitestausjakson paukkupakkasilla. Mikä olisikaan ollut osuvampi valinta koeajoautoksi -30 C asteen pakkasella kuin Pohjolan oloihin tehty Volvo XC 60. Volvon Crossover tuli markkinoille syksyllä 2009 ja on nyt kokoluokassaan kaupunkimaastureiden, kuten BMW X3, Mercedes Benz GLK ja Audi Q5, markkinajohtaja. XC 60:n menetystä ovat siivittäneet selkeälinjainen muotoilu, reipas panostus turvallisuusinnovaatioihin, hintaan sisältyvät lisävarusteet ja mikä ehkä tärkeintä, erittäin tasapainoinen ajomukavuus. Yrityksen avainhenkilöiden liikkumiselle siinä on iso liuta järkisyitä.