Open Innovation Forum 2016:

Teknologia mullistaa maailman Lue lisää »

Skolkovo

- panostus Start Up -yrityksiin ja innovaatioihin Lue lisää »

IBM Einstein Healthcare:

Teknologia mullistaa terveydenhuollon Lue lisää »

 

Kategoria-arkisto: Koulutus

Kansainvälisestä työssäoppimisesta hyötyvät kaikki

Tyossaoppiminen

Etelä-Savon ammattiopiston kansainvälisen vaihdon kautta tulee mikkeliläisiin ja pieksämäkeläisiin yrityksiin vuosittain kymmeniä eri alojen työssäoppijoita eri puolelta Eurooppaa. Kokemukset kansainvälisestä yhteistyöstä ovat olleet molemmin puolin myönteisiä.

– Opiskelijoita tulee hyvin kattavasti eri EU-maista. Eniten olemme saaneet opiskelijoita Virosta, Saksasta, Hollannista, Sloveniasta ja Kroatiasta. Uusimpina maina mukaan yhteistyöhön ovat tulleet Irlanti ja Italia, kertoo Esedun kansainvälisten asioiden koordinaattori Laura Jouhkimo.

Opiskelijavaihdon pituus vaihtelee jonkin verran, mutta tyypillisimmillään opiskelija on vaihdossa kuukauden ajan. Suurimman osan ajasta opiskelijat työskentelevät jossakin alueen yrityksessä.
– Opetuskielemme on suomi, joten ulkomaalaiselle opiskelijalle on hyvin vähän hyötyä tunneilla istumisesta. Konkreettinen työssäoppiminen on osoittautunut hyödyllisimmäksi, Jouhkimo mainitsee.

Jatkajayrittäjien ohje sukupolvenvaihdosta suunnitteleville

Vierula

Mäntyharjulaisella marja- ja vihannestilalla on totuttu menemään valtavirtaa vastaan ja pärjäämään omin vahvuuksin. Vierulan tilan neljännen sukupolven yrittäjät Tiina ja Mikko Kohonen jatkavat Tiinan isän Timon ja äidin Annukka Järvisen viitoittamaa tietä ja uskovat monipuolisuuden tuomaan vakauteen tilanpidossa. Sukupolvenvaihdos on aikaa vievä prosessi, jossa toimenpiteet ja tehtävät kannattaa kirjata Vierulalaisten mielestä huolellisesti vuosikelloon.

Kasvuyritys panostaa asiakkaisiin ja henkilökuntaan

kasvuyritys

Suurkeittiöille ja ravintoloille täyden repertuaarin tuotteita toimittava Palvelutukku Itä-Suomi on valinnut selkeän kasvustrategian.
- Olemme laajentaneet tuotevalikoimaamme ja kasvaneet myös yritysoston kautta. Olemme miettineet kasvustrategian vuoteen 2020 saakka ja kertoneet sen avoimesti asiakkaillemme, henkilökunnallemme ja yhteistyökumppaneillemme, toimitusjohtaja Tarja Kankkunen esittelee.

Osaaminen rakennetaan henkilökohtaisiin tarpeisiin

– Kun lähdimme kasvattamaan yritystämme, mietimme tarkkaan mitä osaamista kasvu vaatii pitkällä aikajänteellä. Olen erittäin tyytyväinen paikallisen ELY-keskuksen toiminnasta joustavana yhteistyökumppanina. ELY on vastannut myös hyvin annettuun palautteeseen ja osannut katsoa yrityksen tarpeita kokonaisuutena, Tarja Kankkunen iloitsee ELY:n toimintaa kasvuyrityksen tukena koulutusasioissa.

Ikääntyvien piilo-osaaminen esille

OsaajaHanke

Aalto-yliopiston Pienyrityskeskus aloitti Etelä-Savossa ensimmäiset yli 55-vuotiaiden senioriyrittäjyyskoulutukset jo 2012. Nyt työ jatkuu Osaaja-hankkeessa, jossa mukana on myös uravalmennusosuus.  

Uravalmennuksella herätellään kokeneita eteläsavolaisia työnhakijoita pysymään pidempään työelämässä. Etelä-Savo on maamme nopeimmin ikääntyvä maakunta. Siksi se voi toimia luonnollisena maaperänä, kun vahvistetaan ikääntyvien mahdollisuuksia työllistyä tai ryhtyä yrittäjiksi.

Työnantajat ovat uudenlaisen haasteen edessä, kun töissä voi olla ihmisiä viidestä eri sukupolvesta ja jokaisella ikäryhmällä on omia odotuksiaan työnantajaa kohtaan. Ikäjohtamisen edut tunnetaan kuitenkin vielä heikosti yrityksissä. Myöskään nykyiset työllistymistä edistävät palvelut eivät välttämättä saavuta ikääntyviä työntekijöitä joustavasti.

Yritykset ja oppimispolut tiiviimmin yhteistyöhön

valaja

– Tänä päivänä ihmisillä on oltava kyky katsoa myös omien osaamisrajojensa ulkopuolelle. Esimerkiksi asiantuntijaorganisaatioissa on oltava ymmärrys kokonaisuudesta, Andritz Oy:n Savonlinnan henkilöstöpäällikkö Marjo Valaja painottaa.

Yritykset toivovat yhteistyön suunnittelua pitemmällä tähtäimellä

– Kun haluaa olla alallaan paras maailmassa, kuten Andritz Oy sellu- ja paperiteollisuuden laitevalmistuksessa ja teknologian kehittämisessä sekä ylläpidossa, osaamisen kehittämisen ja valmennusohjelmien tulee pohjautua yrityksen strategiaan. Osaamisen kehittäminen kulkee käsi kädessä busineksen kanssa ja painopistealueita muotoillaan sen mukaisesti, Marjo Valaja taustoittaa.

Toimitusjohtaja Keijo Tikka: Esedu otti tiukan sihdin tulevaisuuteen

KeijoTikka

Ajan tuskasta selviäminen on nyt ykkösasia ja samalla pitää muistaa kehittää toimintaa niin, että se vastaa lähitulevaisuuden haasteisiin, Etelä-Savon Koulutus Oy:n toimitusjohtaja Keijo Tikka sanoo.

Etelä-Savon ammattiopistosta eli Esedusta on alkuvuoden ajan kuultu uutisia, jotka kertovat siitä, että oppilaitos viilaa toimintaansa tulevaisuutta varten. Fakta on, että ikäluokat pienenevät maakunnassa, ja OKM supistaa aloituspaikkojen määrää. Otavan perinteikkäästä maatalousoppilaitoksesta on jäljellä Salosaaressa jatkuva aikuisille suunnattu maaseutuyrittäjäkoulutus sekä myös nuoria vetävä puutarhapuoli.

Apulaisrehtori Sami Pekonen: Nostetaan osaaminen kilpailukyvyn ytimeksi

SamiPekonen

Työelämälähtöisyys korostuu entisestään ammatillisessa koulutuksessa. Kun koulutuksen perusopetuksen aloituspaikat ovat laskussa, on toimintoja tehostettava, painopistettä muutettava ja osaamisen kehittämisestä on tulossa entistä tärkeämpi ammatillisen koulutuksen peruspilari. Tämä edellyttää entistä avoimempaa yhteyttä yritysten ja oppilaitosten välille, sekä uusia toimivia kumppanuusmalleja, SAMIn uunituore apulaisrehtori Sami Pekonen linjaa tulevaisuutta.