Open Innovation Forum 2016:

Teknologia mullistaa maailman Lue lisää »

Skolkovo

- panostus Start Up -yrityksiin ja innovaatioihin Lue lisää »

IBM Einstein Healthcare:

Teknologia mullistaa terveydenhuollon Lue lisää »

 

Kategoria-arkisto: Profiili

Mikkelin uunituore kaupunginjohtaja Timo Halonen: Kaupunkien elinvoimatehtävät korostuvat tulevaisuudessa

TimoHalonen

Kaupunkien menestymisen ratkaisee tulevaisuudessa entistä enemmän se yhteisen tahtotilan ja päätöksenteon kulttuuriin taso, johon on kasvettu, siis se millä eväillä mennään kohti yhteistä tavoitetta, syksyllä yhteensä 20 vuotta kaupunginjohtajakokemusta hankkinut, Mikkelin uusi kaupunginjohtaja Timo Halonen uskoo. Huippusuunnitelmista tai -strategioistakaan ei ole hyötyä, jos yhteinen tuo tahtotila puuttuu tai paikkakunnan henkeä ei ole olemassa, Halonen konkretisoi. – Johtamisessakin on yksilötasolla aina tavoitteen saavuttamiseksi mietittävä, että jos tästä ei päästä läpi niin mistä, Halonen havainnollistaa.

Strategia muuttuukonkretiaksi

Halonen kiittelee Mikkelin aiempia elinkeinostrategian tekijöitä.
–Strategia on tehty huolella ja usein prosessi on vähintään yhtä tärkeä kuin lopputulos, Halonen painottaa.
– Yhteinen tahtotila on Mikkelissä löytynyt ja kaikkien tiedossa. Uusia välineitä ja menetelmiä tavoitteiden saavuttamiseksi on ehkä syytä ottaa esiin päivityksen yhteydessä, Halonen ehdottaa. Mikkelinkin vahvuudet menevät entistä enemmän limittäin ja tukevat siten toisiaan. Metsä, biotalous ja clean tech limittyvät matkailun ja maaseudun elintarviketuotannon kanssa entistä enemmän. Kun kaikessa hyödynnetään täysin uudenlaisella ajattelulla hyödynnettyä digitalisaatiota, saadaan vahvuuksia rakennettua entistä vahvemmiksi, Halonen pohtii.

Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtaja Heikki Tynkkysen työt ja tavoitteet putkessa

HeikkiTynkkynen

- Yrittäjän asemasta jaksan kantaa aina huolta. Yrittäjien eläkeasiat, jaksaminen, yrittäjän sosiaaliturva … ovat osa sitä pitkää listaa, joiden asioiden perästä tässä on vuosikaudet töitä tehty. Yrittäjän asema on kohentunut, mutta se ei ole vielä kokonaan kunnossa, Etelä-Savon yrittäjien puheenjohtajuudesta ja Suomen yrittäjien hallituksen jäsenyydestä vuodenvaihteessa luopuva Heikki Tynkkynen painottaa.   

EU:n talouskomissaari Olli Rehn – Pelimies numero 14

OlliRehn

Mikkelin Palloilijoiden edustusjoukkueen periksiantamaton keskikenttämies nautti jalkapallosta joukkue- ja taktiikkapelinä. Numeron 14 pelipaita on viime vuodet saanut odottaa henkarissa Eurooppa-kiireiden takia. Hyvälle pelisilmälle on ollut käyttöä, kun tehtävät ovat muuttuneet Jalkapalloliigan puheenjohtajasta ja pääministerin erityisavustajasta Euroopan unionin talous- ja raha-asioista  vastaavaksi komissaariksi ja Barroson johtaman komission varapuheenjohtajaksi. Komissiokausien tultua täyteen valmistautuu juuri 52-vuotispäiviään juhlistanut Olli Ilmari Rehn toukokuun 25. päivän Europarlamenttivaaleissa keräämään kunnon äänisaaliin ja nappaamaan Europarlamentista itselleen ykkösluokan maalintekopaikan.

Etelä-Savon vuoden yrittäjä 2013

plastep

Teollisuus pärjää järkeistämällä toimintaa

Pertunmaan Kuortissa sijaitseva Plastep Oy kuvastaa sinnikkyyttä, jolla tekeväinen työyhteisö pärjää globaalissa puristuksessakin. Yksi yrityksen alkuperäisistä perustajista, toimitusjohtaja Kristiina Wessman, palkittiin tämän vuoden maakunnan yrittäjänä.

Profiilissa: Oopperajohtaja Jan Strandholm

Jan Strandholm

Oopperajohtaja Jan Strandholm vertaa:

Oopperajuhlat ovat taidemaailman formulat

Jan Strandholm on rakastanut oopperaa pienestä pojasta asti. Nyt Savonlinnan Oopperajuhlien johtaja vertaa juhlia formulakisoihin, sillä tapahtumien onnistuminen edellyttää yhtä mahtavia puitteita.

Jan Strandholm on rakastanut oopperaa 12-vuotiaasta asti. Vanhemmat taisivat olla ihmeissään, kun pikkupoika  tykästyi kovasti Rigolettoon. Hän on laulanut itsekin nuorempana ja esiintynyt Kansallisoopperan Almi-salissa esitetyssä tuotannossa. Haaveet laulu-urasta saivat kuitenkin väistyä, kun nuoren miehen mielestä lahjat eivät olisi riittäneet nykyisessä kovassa kilpailussa.

Useamman jalan varassa

lavalinja

Perinteikäs mikkeliläinen perheyritysryhmä OR Group on maakunnan eturivin monialayrityksiä. Sodan jälkeen, vuonna 1946, Olavi Räsänen perusti Mikkeliin Marttinen & Kumpp. -nimisen yhtiön, joka vuonna 1962 merkittiin kaupparekisteriin nimellä Olavi Räsänen Oy.

Tämä mikkeliläinen perheyritys, alkoi valmistaa kuormalavoja jo 50-luvun lopulla. Olavi Räsänen alkoi kehitellä myös parketin valmistusta 50 vuotta sitten. OR-kaiuttimien historia on puolestaan 40-vuotias. Savopak ja Kiepin saha ovat ryhmän muut yritykset. Toisessa polvessa yritystä luotsaava toimitusjohtaja Raimo Räsänen tuli yhtiöön töihin 17-vuotiaana. Parketin valmistusta ei vielä oltu edes aloitettu, vaan tutuiksi tulivat kuormalavojen, juustolaatikoiden ja pullokorien valmistus.

Talouden välivuosi

Pääekonomisti Reijo Heiskanen, OP-Pohjola-ryhmä

Rahoitusmarkkinoilla vuosi 2013 on alkanut myönteisissä tunnelmissa. Pahimmat pelot ovat tällä erää haihtuneet ja talouksien odotetaan vähitellen kohenevan.

Markkinoiden tunnelmat ovat epäilemättä oikeutettuja, mutta toisaalta niiden katse on vähintäänkin puolen vuoden päässä. Varsinainen reaalitalouden käänne odottaa useimmissa maissa vielä tulemistaan ja riskejä on helppo nähdä.