Open Innovation Forum 2016:

Teknologia mullistaa maailman Lue lisää »

Skolkovo

- panostus Start Up -yrityksiin ja innovaatioihin Lue lisää »

IBM Einstein Healthcare:

Teknologia mullistaa terveydenhuollon Lue lisää »

 

Kategoria-arkisto: Maailmalta

Uusyrityksille räätälöity Kiina –ohjelma

kiina

Eteläsavolaiset yrityksillä on nyt oiva mahdollisuus hyödyntää Etelä-Savon maakuntaliiton solmimaa ystävyyssopimusta Kiinan kuudenneksi tärkeimmän talousalueen, Shaoxingin kaupungin kanssa. Yrityksille on tarjolla uusi valmennusohjelma, joka sopii sekä Kiinan viennistä, tuonnista, alihankinnasta että verkkokaupasta kiinnostuneille yrityksille. Se on kustannustehokas tapa tutkia markkina-aluetta, löytää oikeanlaisia yhteistyökumppaneita ja käynnistää kannattavaa liiketoimintaa kiinalaisten yritysten kanssa.

Shaoxingin kaupungin elinkeinotoimi auttaa konkreettisesti eteläsavolaisia yrityksiä potentiaalisten yhteistyökumppaneiden löytämisessä. Lisäksi yhteistyössä käytetään Team Finland -verkostoa.  Pelkästään Shaoxingin kohdemarkkina on valtava, sillä sen asukasluku on 5 miljoonaa ja se vain sijaitsee 230 km Shanghaista, Zhejiang Provinssin pohjoisosassa.
Hangzhou Xiaoshan:in kansainväliselle lentokentälle on matkaa vain 30 kilometriä. Kaupungin tunnusmerkkinä on mm. Jiaxing:in ja Shaoxing:in yhdistävä, yli 10 kilometriä pitkä, Hangzhou-lahden ylittävä silta.

Miljonääriksi Minskissä

Minskissä kuluu rahaa helposti miljoona päivässä. Mutta toki se on vain alle sata euroa. Palvelut pelaavat ja ilmainen wifi-verkko on tarjolla ravintoloissa, hotelleissa ja julkisilla paikoilla. Turisteista ollaan aidosti kiinnostuneita ja ulkomaalaisten kanssa jutellaan mielellään. MM-kisavieraille hotellissa lahjaksi annettu kisakassi toi hyvän mielen. Ilmainen bussikortti, alennuskortti liikkeisiin, kartta ja kisamuki, joka toivottaa tervetulleeksi Valko-Venäjälle, toimisivat mielestäni koti-Suomessakin turistia kuokuttavana lahjana.

Yrittäjyydestä Venäjän talouden ja työllisyyden kivijalka

Tahir

Pk-yritysten määrä on Venäjällä vahvassa kasvussa. Yritysten määrä on nelinkertaistunut kymmenessä vuodessa. Venäjän Federaation tavoitteena on siirtää 40 % nykyisistä julkisen sektorin työpaikoista yksityiselle sektorille.

Shanghain monet kasvot

Shanghai

Talouskeskus Shanghai on Kiinan kansainvälisimpiä kaupunkeja, jonka kehittyminen vetää hunajan lailla työvoimaa Kiinan laajoista maakunnista, kanttoneista. Tuloerot ovat valtavia, vaikka shanghailaisten keskipalkka on noussut jo n. 250 euroon kuukaudessa. Kiinan valtio ilmoittaa, että sen kansalaisten minimipalkka on 1120 RMB, mutta iso osa maaseudulla elää murto-osalla tuosta määrästä. Silti työntekijät tekevät pitkää päivää, vähintään kuutena päivänä viikossa. 160 RMB:n hintaisen messujen päivälipun hintaa helpotettiin jakamalla kiinalaisille jättimäinen määrä vapaalippuja.