Open Innovation Forum 2016:

Teknologia mullistaa maailman Lue lisää »

Skolkovo

- panostus Start Up -yrityksiin ja innovaatioihin Lue lisää »

IBM Einstein Healthcare:

Teknologia mullistaa terveydenhuollon Lue lisää »

 

Kategoria-arkisto: Lähiruoka

Jatkajayrittäjien ohje sukupolvenvaihdosta suunnitteleville

Vierula

Mäntyharjulaisella marja- ja vihannestilalla on totuttu menemään valtavirtaa vastaan ja pärjäämään omin vahvuuksin. Vierulan tilan neljännen sukupolven yrittäjät Tiina ja Mikko Kohonen jatkavat Tiinan isän Timon ja äidin Annukka Järvisen viitoittamaa tietä ja uskovat monipuolisuuden tuomaan vakauteen tilanpidossa. Sukupolvenvaihdos on aikaa vievä prosessi, jossa toimenpiteet ja tehtävät kannattaa kirjata Vierulalaisten mielestä huolellisesti vuosikelloon.

Julkisilla hankinnoilla vahvistetaan aluetaloutta

lahiruoka

Etelä-Savossa elintarviketeollisuuden vaikutus maakunnan BKT:hen on noin 165 milj. euroa ja maatalouden 160 milj. euroa. Maatalous on merkittävä työllistäjä maakunnassa 5000 henkilötyövuodella, elintarvikeala noin 1700 henkilötyövuodella.

Aluetalousvaikutusta voitaisiin lisätä kohdentamalla julkisten keittiöiden hankintoja alueelle, sanoo projektipäällikkö Hanna-Maija Väisänen Ruralia-instituutista.
Julkisilla hankinnoilla on positiivinen vaikutus elintarvikesektorille. Eniten omasta maakunnasta ostetaan hedelmiä, kasviksia ja marjoja sekä leipomotuotteita.
Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin tutkimuksen mukaan vuonna 2010 maakunnan julkiset keittiöt ostivat keskimäärin noin 10 prosenttia elintarvikkeista omasta maakunnasta, kun määrä koko maassa on keskimäärin 20 prosenttia.