Open Innovation Forum 2016:

Teknologia mullistaa maailman Lue lisää »

Skolkovo

- panostus Start Up -yrityksiin ja innovaatioihin Lue lisää »

IBM Einstein Healthcare:

Teknologia mullistaa terveydenhuollon Lue lisää »

 

Kategoria-arkisto: Matkailu

Kesälle tapahtumarikas startti

kesanavaus

Lauantaina 6.6. julistetaan Suomen kesä virallisesti avatuksi Savonlinnan torilla ja satama-alueella. Tapahtumatarjontaa on runsaasti kaiken ikäisille koko päivän ja illan ajan useammassa tapahtumapisteessä. Monipuolisen tapahtumien ja konsertin lisäksi kauppaliikkeet ovat lähteneet aktiivisesti mukaan ja tarjoavat asiakkaille koko joukon tuotteita, jotka on kesän avauksen kunniaksi alennettu 24:llä prosentilla, eli ns. paikalliseen, ‘Savonlinna tax free’ –hintaan.

Huippuhetkiä matkailijalle Etelä-Savon kesässä 2015

Etelä-Savoa ja erityisesti Savonlinnaa odottaa suuri tapahtumakesä, kun sen kalenteriin on jo piirretty mm. Kesän avaus 6.6., Oopperajuhlat, Design Nights 11.7., Saimaa Summit 30.7. ja Boxing Night. Mikkelissä taas vastaavasti Musiikkijuhlat, Päämajasymposium, Jurassic Rock… Kun mukaan otetaan lukuisa joukko mittavia valtakunnan tason tapahtumia, kuten Old Timers –koripalloturnaus, mailman suurin veteraanijääkiekkoturnaus jne., ei maakunnan kesästä tapahtumia puutu.

Musiikkijuhlat elävöittää koko Mikkelin seutua

musiikkijuhlat

Mikkeliin kokoontuu heinäkuun alussa jälleen joukko huippumuusikoita, kun Mikkelin Musiikkijuhlat käynnistyvät 4. heinäkuuta. Juhlat ovat mahdollisuus myös paikallisille yrityksille, muistuttaa hallintojohtaja Jari Hokkanen.

Tänä vuonna Mikkelin Musiikkijuhlien ohjelma on tiivistetty neljään päivään. Sinä aikana kuullaan kaikkiaan kahdeksan konserttia ja pelataan juhlien ohjelmaan perinteisesti kuulunut jalkapallo-ottelu. Konserttien musiikillinen pääpaino on juhlavuoden säveltäjien Jean Sibeliuksen ja Pjotr Tsaikovskin tuotannossa. Sibeliuksen syntymästä on tänä vuonna kulunut 150 vuotta ja Tsaikovskin syntymästä 175 vuotta.

Uusi kahvila avautuu Punkaharjun kesään – Inkeritalon kahvila huokuu entisaikaa

Keskelle Punkaharjun harjualuetta avautuu täksi kesäksi uusi tunnelmallinen kesäkahvila. Kruunupuiston alueella sijaitseva 1900-luvun alun hirsirakennus on saneerattu kahvilaksi ja kokoustiloiksi alkuperäisestä takaharjun parantolan hoitajien asuntolasta vanhaa kunnioittaen.

 Inkeritalo -nimi juontaa juurensa talossa viimeisimmäksi asuneista inkeriläisistä heimoveteraaneista, ja myös talon huoneita on nimetty heidän mukaansa. Kahvila ja talon persoonalliset kokoustilat sijaitsevat aivan Saimaan Pihlajaveden rannalla ja parhaillaan pihapiiriin saneerataan tunnelmallista rantasaunaa. Viehättävässä Inkeritalon kesäkahvilassa pääset maistamaan paikkakunnan maukkaimpia vohveleita ja nauttimaan vanhan ajan kahvilatunnelmasta.

Kahvila on avoinna 20.6. – 30.8.
ma – to, su klo 14 – 20
pe – la klo 13 – 21

Ympäri vuoden Inkeritalo palvelee kokous- ja ryhmäasiakkaita yksilöllisillä puitteillaan.

Ota kaikki irti kulttuurikesästä

matkailu_savonlinna

Vuoden vaihteessa Savonlinnan seudun matkailun toimitusjohtajana aloittanut Janne Leinonen uskoo vahvasti yhteistyöhön Saimaa –brändin rakentamisessa. 39 –vuotias perheyrityksen omistaja ja höyrylaivan kapteeni hakee yrittäjämäistä otetta matkailuliiketoiminnan kehittämiseen Savonlinnassa.

On mukavaa olla koordinoimassa toimintaa yritysten kanssa, jotka uskaltavat investoida uuteen ja kehittää matkailutoimintaa Saimaalla, sanoo Leinonen viitaten muun muassa osuuskauppa Suur-Savon ja Savon Mafian uusiin ravintolahankkeisiin.

Pieksämäki täyttää hurjat 440-vuotta

matkailu_pieksamaki

Arkeologiset kaivaukset kertovat, että ensimmäiset asukkaat kaivoivat maamajansa Pieksämäen jokisuistoihin jo 7000 vuotta sitten. Tänä kesänä Pieksämäki viettää 440-vuotiskesää lukuisien tapahtumien merkeissä.  

Tutkimukset osoittavat Pieksämäellä olevan yhtäjaksoista asutushistoriaa yli 5000 vuoden ajalta. Hallinnollisesti Pieksämäki syntyi 26.7.1574, jolloin kuningas Juhana III vahvisti Pieksämäen kirkkopitäjän perustamisen. Laajaan kirkkopitäjään kuului alueita seitsemästä pitäjästä: Rautalammilta, Suonenjoelta, Leppävirralta, Joroisista, Kangasniemeltä ja Hankasalmelta Pieksämäen lisäksi. Kaupungille kertyy kesällä 2014 ikää 440 vuotta. Synnyinpaikkaa hallitsee edelleen Suomen vanhin käytössä oleva, 210 -vuoden ikään ehtinyt Sylvi Kekkosen synnyinpappila.

Aito elämys puree myös makuhermoon

matkailu_mikkeli

Aitous, paikallisuus ja puhtaus ovat matkailun kasvavia trendejä, joihin me luotamme Mikkelin seudulla, Mikkelin matkailujohtaja Maisa Häkkinen avaa. Ruokamatkailussa on suuri potentiaali ja sillä saralla paikalliset matkailuyritykset ovat kehittyneet valtavasti, matkailujohtaja iloitsee. Yritykset ovat ymmärtäneet myös, että kestävä matkailu ympäristösertifikaatteineen on sekä koti- että ulkomaisten matkailijoiden arvoasteikossa entistä ylempänä. Tärkein asia on kuitenkin täyttää lupaus puhtaasta järviluonnosta.