Open Innovation Forum 2016:

Teknologia mullistaa maailman Lue lisää »

Skolkovo

- panostus Start Up -yrityksiin ja innovaatioihin Lue lisää »

IBM Einstein Healthcare:

Teknologia mullistaa terveydenhuollon Lue lisää »

 

Kategoria-arkisto: Hyvinvointi

Elämä voi muuttua pienillä teoilla

ruoka

Istumatyö ja vähäinen liikunta ovat aiheuttaneet yleistä lihaskunnon laskua, mutta pienillä, yksinkertaisilla harjoitteilla saat paljon aikaan.

– Monipuolisella ja laadukkaalla kotiruoalla pärjää kun syö tarpeeksi kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Riippuen lajeista mitä harrastaa, voi tarvita myös enemmän lisäravinteita purkeista, mutta tavallinen kuntoilija pärjää monivitamiinilla, d- vitaminiilla ja magnesiumilla, Proteus Fitness Oy:n energiapakkaus Piia Hartikainen kertoo ja vahvistaa, että kiireinenkin ihminen pysyy kunnossa kotikonstein.

Ikääntyneet keskipisteessä

vanhus

Mikkelin Kuntopalvelussa on maakunnallisen hankkeen siivittämänä kehitetty sähköistä järjestelmää, joka kartoittaa ja tunnistaa ikäihmisten palvelutarpeet kustannustehokkaasti ja helposti. Tavoitteena on ennaltaehkäistä ongelmia ja edesauttaa ihmisten selviytymistä kotona.

Kuntopalvelun oman hankkeen liikkeellelähtöä edes-auttoi valtakunnallinen järjestelmä, jonka avulla käyttäjät voivat hallita terveystietojaan aiempaa paremmin.
– Kanta.fi-järjestelmään pääsevät sekä palvelun tarjoajat että yksityiset ihmiset itse. Se on myös iso mahdollisuus julkisen ja yksityisen sektorin tiedonvaihtoon, kun tiedot löytyvät kootusti, kertoo Mikkelin Kuntopalvelu Oy:n yrittäjä Arja Tiensuu.

Apteekkari panostaa palveluun

apteekki

Savonlinnan Uudessa Apteekissa ei jonoteta reseptilääkkeiden eikä neuvojen ja vinkkien saamista, siitä apteekkari, farmasian tohtori Päivi Pelkonen pitää huolen.

Savonlinnan Uusi apteekki on palvellut Citymarketin kiinteistössä vuodesta 1997 lähtien kaikkina marketin aukiolopäivinä. Apteekin valttikortteihin kuuluu keskeisen sijainnin lisäksi se, että apteekkari saa itse päättää henkilökunnan määrän.

– Se, että pidetään riittävästi henkilökuntaa ja pyritään siihen, ettei meillä jonoteta, on tietoinen päätös. Jonottomuus, asiantunteva henkilökunta ja maksuton laaja pysäköintialue takaavat helpon asioinnin, Pelkonen kertoo.

Marski Data Oy palkittiin Maakunnallisella Yrittäjäpalkinnolla

marski

Mikkelissä, Savonlinnassa, Kuopiossa ja Joensuussa toimiva yritys ei ole tyytynyt myymään pelkkiä tietokoneita ja toimistotekniikkaa, vaan yrityksen päätuote on asiakkaan työrauhan turvaaminen. Sitä toteutetaan myymällä asiakasyrityksille kattavia palveluratkaisuja aina kunkin asiakkaan tarpeet huomioiden.

Etelä-Savon Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto 2014 on myönnetty Marski Data Oy:lle. Etelä-Savon Yrittäjät kiittää palkintoperusteluissa myös yrittäjä Armi Salo-Oksan tietoista ja pitkäjänteistä panostusta henkilöstöhallintoon ja työhyvinvointiin.

Luottamuksella rakennetaan toimiva työyhteisö

metsa-raikuu

Metsä-Raikuun omistaja ja toimitusjohtaja Jari Makkonen iloitsee kun tammikuulle jatkuneet plus nollakelit vesisateineen ovat vihdoin kääntyneet pakkaselle – lomautusvaroituksia ei tarvitsekaan viedä käytäntöön.

Nykyään Metsä-Raikuu työllistää 18 metsäalan ammattilaista. Yhtiön hyvän maineen ansiosta Metsä-Raikuu on houkutteleva työpaikka ja toisaalta yhtiön henkilökunta tekee yhtiön maineen. Perinteinen markkinointi on tarpeetonta, kun kivikovat ammattilaiset huolehtivat maineen kasvamisesta. Kaikki ymmärtävät, että tyytyväiset asiakkaat turvaavat toimeentulon kaikille osallisille.

Punkaharjulla liikutaan yhdessä

punkaharju_tytto

Kaato, se on kaato! Iloitseminen onnistumisista pulppuaa Punkaharjun keilahallilla ja yrittäjäyhdistyksen liikuntaryhmän keilailuvuoro on vasta alussa. – Keilaaminen on yksi suosikkilajeista ja tähän voivat osallistua myös yrittäjäperheiden lapset, Punkaharjun Yrittäjien puheenjohtaja Sari Naukkarinen iloitsee. Yhdessä harrastaminen tuo monelle yksityisyrittäjänä puurtavalle kaivattua vaihtelua arkeen.   

Keltaisia ja vihreitä iltoja

Syksyllä alkaneen yrittäjien liikuntakerhon ohjelma on todella monipuolinen. Keltaisten harrasteiltojen kulut maksaa kokonaisuudessaan yrittäjäyhdistys, Sari Naukkarinen kertoo. Ideana on ollut, että yrittäjät pääsevät tutustumaan uusiin lajeihin.

Uusia lääkkeitä työelämän muutostilanteista selviämiseen

tkv

Yt-neuvottelu- ja irtisanomistilanteet ovat monelle turhankin tuttuja näin taloudellisesti haasteellisena aikana.

Juuri näistä muutostilanteiden vaikutusten ennaltaehkäisemiseksi ja niistä selviämiseksi on Etelä-Savossa kehitetty uusi toimintamalli, työkuntovalmennus.