Open Innovation Forum 2016:

Teknologia mullistaa maailman Lue lisää »

Skolkovo

- panostus Start Up -yrityksiin ja innovaatioihin Lue lisää »

IBM Einstein Healthcare:

Teknologia mullistaa terveydenhuollon Lue lisää »

 

Kategoria-arkisto: Työelämä

Saimaa Start Up: Uusia yritysideoita, uusia tiimejä ja uudenlaista yrittämistä

startUP

Saimaa Start Up on kehitysalusta, joka generoi ja vauhdittaa Saimaan alueelle sopivia yritysideoita ja jalostaa innovaatioita uusiksi yrityksiksi. – Tavoitteena on luoda toimiva prosessi, työkalut ja toimintakulttuuri, jossa uusia yrityksiä ja yritystiimejä syntyy. Tehtävämme on aktivoida alueen nuoria ideointiin ja yrittäjämäiseen toimintaan SLUSH-hengessä, Saimaa Start Up:n  projektipäällikkö Pasi Raikisto kuvaa.

We love Saimaa!
– Saimaa on ainutlaatuinen yritysympäristö. Tänne omaleimaisuutensa luo upea järviluonto elintarviketuotantoineen, metsät biotalouksineen ja hyvinvointi, jossa korostuu mm. vanhusten hoito, sekä taiteellisuus, joka voidaan yhdistää monipuolisesti businekseen, Raikisto erittelee.

Kuntapäättäjille vinkkejä yritysten ja kunnan yhteistyön kehittämiseksi

seminaari

Toukokuun alkupuolella järjestettiin Kuopion Musiikkikeskuksessa Kunnallisjohdon seminaari. Kaksipäiväisessä tapahtumassa olivat mukana muun muassa tuore valtakunnansovittelija Minna Helle, Kilpailu- ja kuluttajaviraston pääjohtaja Juhani Jokinen, valtiovarainministeriön Tulevaisuuden kunta -asiantuntijaryhmää vetänyt dosentti Juha Kostiainen.
Päivien aikana kuultiin monia mielenkiintoisia puheenvuoroja. Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen muistutti, että Suomen Yrittäjiltä saa työkaluja kuntien ja yrittäjien yhteiseen tekemiseen ja niitä kannattaa hyödyttää.

Kontrahti on luopuvan yrittäjän ja yrittäjäksi haluavan tärkein diili!

kontrahti

Suomen yrittäjistä 50 % on yli 50-vuotiaita, jotka hallinnoivat yhteensä 73 000 yritystä. Näistä 20 % (14 600) on sukupolven vaihdoksen edessä. Ikääntyvien yrityskannasta 27 740 yritystä etsii jatkajaa, joista vain 10 %:lla on jatkaja tiedossa. Kontrahti ainutlaatuisine jatkajahakuineen ja asiantuntijapalveluineen on tehokas apuväline, haluatpa ryhtyä yrittäjäksi, luopua yrityksestäsi tai tulla mukaan yrittäjätiimiin.

Yritykset ja oppimispolut tiiviimmin yhteistyöhön

valaja

– Tänä päivänä ihmisillä on oltava kyky katsoa myös omien osaamisrajojensa ulkopuolelle. Esimerkiksi asiantuntijaorganisaatioissa on oltava ymmärrys kokonaisuudesta, Andritz Oy:n Savonlinnan henkilöstöpäällikkö Marjo Valaja painottaa.

Yritykset toivovat yhteistyön suunnittelua pitemmällä tähtäimellä

– Kun haluaa olla alallaan paras maailmassa, kuten Andritz Oy sellu- ja paperiteollisuuden laitevalmistuksessa ja teknologian kehittämisessä sekä ylläpidossa, osaamisen kehittämisen ja valmennusohjelmien tulee pohjautua yrityksen strategiaan. Osaamisen kehittäminen kulkee käsi kädessä busineksen kanssa ja painopistealueita muotoillaan sen mukaisesti, Marjo Valaja taustoittaa.

Oma yritys innosti tekemään

Rantakyla

Yrittäjyyskasvatuksesta puhutaan paljon, mutta Rantakylän koulussa asiaa ei ole jätetty puhumisen asteelle. Joukko koulun oppilaita on perustanut kaksi yritystä, joiden toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Molemmat yritykset osallistuvat huhtikuussa Vuosi Yrittäjänä -ohjelman valtakunnalliseen finaaliin, jossa kisataan Suomen mestaruudesta.

Lastenhoitopalvelu Muksupiste  ja Kahvila Namupala käynnistyivät viime syksynä koulun vapaaehtoisen yrittäjyyskerhoon osallistuneiden oppilaiden aloitteesta. Yrittäjyyskerhossa oppilaat ideoivat ja perustivat itselleen omat yritykset. Toiminta-aika on yksi vuosi.

Uusyrityksille räätälöity Kiina –ohjelma

kiina

Eteläsavolaiset yrityksillä on nyt oiva mahdollisuus hyödyntää Etelä-Savon maakuntaliiton solmimaa ystävyyssopimusta Kiinan kuudenneksi tärkeimmän talousalueen, Shaoxingin kaupungin kanssa. Yrityksille on tarjolla uusi valmennusohjelma, joka sopii sekä Kiinan viennistä, tuonnista, alihankinnasta että verkkokaupasta kiinnostuneille yrityksille. Se on kustannustehokas tapa tutkia markkina-aluetta, löytää oikeanlaisia yhteistyökumppaneita ja käynnistää kannattavaa liiketoimintaa kiinalaisten yritysten kanssa.

Shaoxingin kaupungin elinkeinotoimi auttaa konkreettisesti eteläsavolaisia yrityksiä potentiaalisten yhteistyökumppaneiden löytämisessä. Lisäksi yhteistyössä käytetään Team Finland -verkostoa.  Pelkästään Shaoxingin kohdemarkkina on valtava, sillä sen asukasluku on 5 miljoonaa ja se vain sijaitsee 230 km Shanghaista, Zhejiang Provinssin pohjoisosassa.
Hangzhou Xiaoshan:in kansainväliselle lentokentälle on matkaa vain 30 kilometriä. Kaupungin tunnusmerkkinä on mm. Jiaxing:in ja Shaoxing:in yhdistävä, yli 10 kilometriä pitkä, Hangzhou-lahden ylittävä silta.

BMW-kauppa starttasi komiasti

BMW

60-vuotias Rinta-Joupin Autoliike laajensi Mikkelin autotaloaan ja juhli uutta merkkiään BMW:tä kutsuvierastilaisuudessa tammikuussa. Muikeat yli 500 vierasta sai maisteltavakseen koko joukon baijerilaisia herkkuja. BMW Suomen toimitusjohtaja Mia Miettinen juhlisti tilaisuutta yhdessä paikallisen myyntipäällikkö Kari Lampisen kanssa esittelemällä todellisen huippu-uutuuden BMW 220 i:n, joka esitellään Saksassakin vasta maaliskuussa.

– Olemme koonneet uuteen BMW-myymäläämme kovan tason osaajatiimin niin myynti- kuin huoltopuolelle. Kari Lampinen kertoo.

– Myyntitavoitteemme on maltillinen ja suhtaudun BMW-toimintojen kehittymiseen luottavaisesti. Rinta-Joupin Autoliikkeen toimitusjohtaja Ari Rinta-Jouppi uskoo myös vahvasti Mikkelin BMW-myynnin menestykseen. Vahvasti jälleenmyyntiketjuunsa Suomessa panostava BMW avasi tammikuussa Lappeenrantaan pelkästään BMW:lle omistetun autokaupan Delta Bavarian toimesta. Ennakkotietojen mukaan vastaavasti Suni olisi luopumassa Lappeenrannassa BMW-moottoripyörien edustuksesta ensi syksynä.