Open Innovation Forum 2016:

Teknologia mullistaa maailman Lue lisää »

Skolkovo

- panostus Start Up -yrityksiin ja innovaatioihin Lue lisää »

IBM Einstein Healthcare:

Teknologia mullistaa terveydenhuollon Lue lisää »

 

Kategoria-arkisto: Rakentaminen

Rakennusmessut avaavat oven kesään

Huhtikuu on rakennusalan messutapahtumien sesonkiaikaa. Savonlinnassa järjestettiin Rakennusmessut Savonlinnan Jäähallissa 11. – 12.4. ja ensi viikonloppuna 18. – 19.4. Mikkelin Jäähallissa järjestetään Rakentajamessut. Messuilla on monipuolisesti esillä rakentamisen ja sisustamisen tarjontaa maakunnasta ja sen ulkopuolelta. Savonlinnan Rakennusmessujen näytteilleasettajat odottivat entistä yksilöllisempien sisustus- ja rakentamisratkaisujen kiinnostavan messuvieraita. Näin uuden kasvukauden aluksi messuilla on esillä myös monipuolisia vinkkejä piha- ja korjausrakentajille.

Järvisydän rakentuu kivestä

jarvisydan

Rantasalmen Porosalmella elää vankka matkailuperinne.  Ensimmäiset matkailijat saapuivat alueelle jo 1600-luvun puolivälissä kestikievarin sijaitessa nykyisen Järvisydämen lähimaastossa. 1658 saapui myös Heiskasten suku näille kauniille Saimaan rannoille ja jylhien kallioiden maisemiin. Heiskasten suku on kestinnyt matkailijoita ja vieraita noista ajoista lähtien ja nykyinen yrityksen nöyrin renki Markus Heiskanen toimii yrittäjänä jo 10. sukupolvessa.

Hotel  & Spa Resort Järvisydän tarjoaa nykyisin Linnansaaren kansallispuiston portilla majoitus-, ravitsemus-, ohjelma- ja saunapalveluita ympärivuotisesti. Elämykselliset, vanhoja suomalaisia kestikievariperinteitä kunnioittavat palvelunsa Järvisydämen rengit ja piiat tarjoavat vierailleen panostamalla laatuun ja yksilöllisyyteen.

Uuteen kotiin, veden äärelle!

uusi-asunto

Eijan ja Taiton tarina on onnellinen, suomalainen rakkaustarina. Siihen liittyy paljon työntekoa, asuntosäästämistä ja perheonnea. Ristiinalaispariskunta osti edellisen asunnon vuonna 1989 ja nyt on edessä muutto uuteen kotiin, rivitaloasuntoon veden äärelle. Kokonaisasiakkuus on ollut vuosikymmeniä Osuuspankissa. Siellä on totuttu kertomaan ilot ja surut, sekä opittu luottamaan elämänkaaren kaikissa vaiheissa. 

Eija ja Taito uuden edessä

Kun kaikki perheen kolme lasta olivat muuttaneet pois kotoa omiin asuntoihinsa, alkoi kioskimyyjä Eijan ja trukinkuljettaja Taiton mielessä siintää yhteinen ajatus uudesta rivitalokodista.

Kesäsesonkiin uusissa liiketiloissa

koralli

Savonlinnan ydinkeskustan parhaimmille liikepaikoille valmistuu tässä kuussa Reporakennus Oy:n Koralli-projekti, joka käsittää kaksi asuinkerrostaloa, yhteensä noin 3000 m2 asuintilaa ja 1300 m2 liiketilaa pääkadun varressa.  Yhteensä 13 miljoonan euron asunto- ja liiketilaprojektin kysyntä ylitti odotukset, toimitusjohtaja Kari Repo Reporakennus Oy:stä kertoo.  – Onnistuimme mm. valitsemaan ratkaisuja, joita tämän hetken asunnonostajat arvostavat, Kari Repo iloitsee. Listaan kuuluvat edullinen maalämpö ja viilennys, valinnainen sauna, modernit turvajärjestelmät ja juuri nyt kysytyimpiä olevat pienet city-kodit. Lisäksi kohteen moderni ulkonäkö on saanut kiitosta.

Taloyhtiöillä nyt oiva aika putkiremontille

putkiremppa

Putkiremontin ABC

60- ja 70-lukujen taitteen molemmin puolin rakennetuissa kerrostaloissa on sekä putkien kunto että LVI-remontointitarpeet syytä kartoittaa huolellisesti. Hyvin suunniteltu ja aikataulutettu uusimisprojekti säästää hermoja, rahaa ja mikä parasta, siten myös saavutetaan osakkaan kannalta parhaiten haluttu lopputulos, eli oman omaisuuden arvon säilyminen. Aikaisemmat kokemukset putkiremonteista ja kehittynyt teknologia ovat helpottaneet projektiin ryhtymistä, suunnittelua ja itse toteutusta. Remontin jälkeen asunnonomistajat ovat usein saanet huomata, että putkiremonttiin investoitu raha näkyy suoraan asunnon arvonnousuna.

Rakennusmessut tarjosivat paljon uutuuksia

rakennusmessut

Savonlinnan jäähallissa 6.−7.4. muutaman vuoden tauon jälkeen pidetyt rakennusmessut vetivät hyvin kävijöitä. Moni kertoi lähteneensä tapaamaan tuttuja, jos ei ollut omaa rakennusprojektia käynnissä tai alkamassa. Messuvieraat olivat yllättyneitä rakennusalan nopeasta kehityksestä ja tutustuivat mielenkiinnolla uutuuksiin.

Omakotitalotontteja menisi kaupaksi enemmän kuin on tarjolla

ilkka_tarkkanen

Mikkelistä löytyy runsaasti rakennuspaikkoja yksityisille ja liike-elämälle

Mikkelin kaupunki myy tänä vuonna kaava-alueelta noin puolet vähemmän omakotitalotontteja kuin tavallisesti, eli 22 tonttia. Yleensä tontteja myydään vuosittain 30-50 tonttia.

-Yleensä kaikki tarjolla olevat menevät kaupaksi, sanoo Mikkelin kaupungin kaavoituspäällikkö Ilkka Tarkkanen.

Ja niin menisi tänäkin vuonna todennäköisesti enemmänkin kaupaksi, mutta kaupunki säästää kustannuksissa.

-Tontin rakentamiskustannukset ovat suuremmat kuin niistä saatavat tulot. Pyrimme korottamaan tonttien hintaa, mutta kestää aikansa ennen kuin ne ovat markkinatasolla.

Tontin perustamiskustannukset ovat 30000-35000 euroa, ja kaupunki saa niistä myydessä tyypillisesti 15000-20000 euroa.