Open Innovation Forum 2016:

Teknologia mullistaa maailman Lue lisää »

Skolkovo

- panostus Start Up -yrityksiin ja innovaatioihin Lue lisää »

IBM Einstein Healthcare:

Teknologia mullistaa terveydenhuollon Lue lisää »

 

Kategoria-arkisto: Raha & Talous

Iso toimitalokiinteistö myynnissä

schaumanni_uusi1

Myydään tarjousten perusteella:

TOIMITALOKIINTEISTÖ SAIMAAN RANNALLA

Tarjolla monipuolinen toimitilakiinteistö tuotanto-, toimisto-, logistiikka- ja varastokäyttöön. Kiinteistössä vuokralaisina yrityksiä, jotka harjoittavat mm. veneiden säilytystä, huoltotoimintaa, valmistusta ja verkkokaupan logistiikkaa. Kiinteistö sijaitsee huippupaikalla syväsataman sekä rautatieaseman vieressä, ja tarjoaa tilojen korkeuden, veden – ja höyrynsaannin sekä rakenteiden kantavuuden osalta todella monipuoliset mahdollisuudet kehittämiseen.

Investointeihin löytyy rahoitus

Mikkelin-betoni

Tämä päivänä yritysten kehittäminen on usein laadun kehittämistä. Investoinneilla uudistetaan tuotantomenetelmä ja -tiloja, sekä panostetaan monipuolisesti laadun kehittämiseen.

– Investoimme juuri Vierumäen tehtaillemme uuden 630 m2 toimistotalon ja tulevat investoinnit suuntaamme Mikkelissä tuotantomenetelmien  ja laadun kehittämiseen täysin uudelle tasolle, Markku Vähä-Mustajärvi paljastaa Mikkelin Betoni Oy:n pitkälle tähtäävää investointiohjelmaa.

Talouden tahtipuikoissa Olli Rehn

Olli-Rehn

Taloudentekijät -lehti haastatteli elinkeinoministeri Olli Rehniä hallituksen toimista yritysten suuntaan ja panostusten tarjoamista mahdollisuuksista ministerin ”omalle maakunnalle” Etelä-Savolle. Panostukset biotalouteen ovat merkittäviä ja juuri sillä sektorilla Etelä-Savolla on suuret mahdollisuudet.  

1. Mitä keskeisimpiä toimia tullaan työ- ja elinkeinoministeriön toimesta tekemään yritysbyrokratian purkamiseksi?

Hallitus on käynnistänyt useita ministeriöitä ja niiden alaisia virastoja koskevan hankkeen jolla puretaan turhia normeja, vähentämään yritysten hallinnollista taakkaa sekä sujuvoitetaan lupa- ja valitusprosesseja.

Kummisetä opetti ammatin salat

Kiviveistamo

Petteri Laurikainen ehti työskennellä 15 vuotta kummisetänsä Veikko Salmelan kiviveistämössä ja hankkia piiruntarkan kivimiehen ammattitaidon, ennen kuin ajatus tutun yrityksen jatkamisesta valmistui päätökseksi. Puoliso Kirsi Liukkosen lupauduttua mukaan yritykseen ja yrityskaupan rahoituspaketin varmistuttua, voivat Kirsi ja Petteri nyt ylpeänä esitellä yrityksensä Mikkelin Kiviveistämön uusia tiloja ja tuotantovälineitä.

Yritykset luottavat kehitysyhtiöön

Sahakuutio

Savonlinnalaiset yritykset halusivat yksissä tuumin kolme vuotta sitten, että kaupungin kehittäminen siirretään omaan osakeyhtiömuotoiseen kehitysyhtiöön. Tavoitteena oli saada kaikki yritysten palvelut toimiviksi ns. yhden luukun periaatteella. Savonlinnan kauppakamariosaston tekemän kyselyn mukaan yritykset ovat tyytyväisiä ja tukevat vahvasti Savonlinnan Yrityspalvelut Oy:n (SYKE) toimintaa, kiittelevät sitä yrityslähtöisyydestä, sekä korostavat, että elinkeinotoiminnan kehittäminen on pitkäjänteistä puuhaa, johon poukkoilulla saadaan aikaiseksi vain pysyviä haittoja.

Oma Säästöpankki vahvistaa toimintaansa Etelä-Savossa

OmaSP

Läsnäoloon ja henkilökohtaiseen palveluun panostavan Oma Säästöpankki Oyj:n konttorinverkosto kasvaa 40:een, kun Joroisten Osuuspankki fuusioituu syyskuun lopussa OmaSP:hen. Etelä-Savossa pankilla on jo konttorit Mikkelissä ja Savonlinnassa.

Oma Säästöpankki Oyj on Suomen suurin ja vakavaraisin säästöpankki, joka toimii Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Etelä-Savon, Hämeen, Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueilla. Joroisten Osuuspankin kanssa yhtä aikaa OmaSP:hen fuusioituvan Pyhäselän Paikallisosuuspankin myötä toiminta laajenee myös Pohjois-Karjalaan. Fuusioituvista pankeista tulee OmaSp:n osakkeenomistajia. Oma Säästöpankki Oyj:n omistavat paikalliset säästöpankkisäätiöt. Vuonna 2014 Oma Säästöpankki erosi Säästöpankkiliitosta ja irrottautui samalla säästöpankkien yhteisvastuusta.

Aluejohtaja Mirjam Sarkki, Finnvera Kaakkois-Suomi: Finnvera uusimassa luottopolitiikkaansa

Mirjam-Sarkki

Finnvera on uudistanut organisaatiotaan ja mm. sen toimialueet Suomessa ovat vähentyneet puoleen. Etelä-Savo Mikkelin konttoreineen kuuluu nyt Finnveran Kaakkois-Suomen alueeseen. – Organisaatiomuutokset taustalla on halu nostaa Finnveran vaikuttavuutta ja hyödyntää entistä tehokkaammin henkilöstön erikoisosaamista, 1.9. Kaakkois-Suomen uutena aluejohtajana aloittanut Mirjam Sarkki taustoittaa.